Четвер, 02.05.2024, 19:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Іванівський навчально-виховний комплекс

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 19 » Чесна гра
19:44
Чесна гра

В Іванівському НВК вже вкотре відбуваються заняття в рамках Чесної гри (Вища ліга). Так, 19 грудня 2013 року вчителем фізичної культури Сергієнком С.О. було проведено чергове заняття на тему "Збережемо репродуктивне здоров"я" (заняття № 6). За офіційними даними більше 1% населення України інфіковані ВІЛ. На фоні швидко зростаючого рівня розповсюдження ВІЛ-інфекції в країнах Східної Європи такі фактори, як насилля, незахищений секс, а також зловживання наркотиками і алкоголем стають ключовими у стрімкому поширенні ВІЛ, особливо серед підлітків та молоді.

Концепція «Fair Play – Чесна Гра» будується на успішному досвіді проекту, що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується GIZ, – «Youth Development through Football/Розвиток молоді через футбол», який було започатковано до Чемпіонату Світу з футболу 2010.


Результати

Проект «Fair Play – Чесна Гра» підтримує розвиток місцевих ініціатив, які поєднують викладання футбольних технік і навчання соціальним та життєвим навичкам, сприяють розвитку толерантного ставлення, запобігають насильству та поширенню ВІЛ.

Діяльність проекту здійснюється за такими напрямками:

а) Методичні матеріали та навчання  
На допомогу вчителю фізичної культури, тренеру дитячо-юнацьких футбольних команд та іншим працівникам системи освіти і спорту, які долучилися до впровадження проекту, було створено навчально-методичну серію «Fair Play – Чесна Гра»:  посібник для тренерів «Чесна гра: Рекомендації з навчання футболу та життєвим навичкам», матеріали для тренерів «Чесна гра: Запобігання насильству та поширенню ВІЛ/СНІДу» та практичні матеріали для інструкторів «Чесна гра: Рекомендації з навчання футболу та життєвим навичкам».
Також у грудні 2011 та лютому 2012 було проведено 5 семінарів у Харківській, Донецькій, Київській, Львівській області та АР Крим, де 121  інструктор-волонтер з числа вчителів фізичної культури і тренерів дитячо-юнацьких футбольних команд отримали можливість пройти спеціальне навчання. Наразі інструктори-волонтери проводять уроки, відкриті уроки та майстер-класи за методикою «Fair Play – Чесна Гра», яка побудована на основі поєднання елементів футбольних тренувань та знань щодо збереження і захисту життя та зміцнення здоров’я людини, приділяючи особливу увагу профілактиці ВІЛ/СНІДу.

б) Співробітництво та розвиток потенціалу
З метою обміну досвідом, взаємного навчання та розбудови потенціалу в галузі спортивного та соціального виховання дітей та молоді, тренінги  для інструкторів-волонтерів проводяться у тісній співпраці з Федерацією футболу України в рамках проектів «Respect Your Health/Поважай Своє Здоров’я» та «Open Fun Football Schools/Відкриті розважальні футбольні школи». Проект підтримується органами місцевої влади на регіональному рівні: підписано Меморандуми про взаєморозуміння та співпрацю з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту АР Крим, Львівською, Харківською та Донецькою міськими радами, а також МДЦ «Артек».

в) Популяризація здорового способу життя 
Проект «Fair Play – Чесна Гра» в рамках Національної інформаційної кампанії «Не дай СНІДу шанс!» залучає відомих діячів спорту й мистецтва, які власним прикладом мотивують дітей та молодь зробити свідомий вибір на користь здорового способу життя. Так, відомий український футболіст Анатолій Тимощук та відомі українські артистки Гайтана та Alyosha стали Послами Доброї Волі проекту. 
Наприкінці листопада 2011 р. втретє відбувся щорічний благодійний концерт до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом «Не дай СНІДу шанс!/Чесна гра». Зірки української та іспанської поп- і рок-музики звернулися  до 10 тис. глядачів гала- концерту з закликом «Не дай СНІДу шанс!».
У листопаді  2011 в Києві та в січні 2012 на території АР Крим стартувала національна інформаційна кампанія

«Не дай СНІДу шанс!/Чесна гра» за участі Анатолія Тимощука. З плакатів, білбордів та сітілайтів зірка українського футболу закликає дітей та молодь до відповідальності за власне здоров‘я: «Я - лідер на полі, стань лідером свого життя! Грай чесно!». На місцевому телебаченні транслюється соціальний відеоролик за участі Анатолія Тимощука, що спрямований на профілактику ВІЛ.

 

Переглядів: 562 | Додав: училка | Рейтинг: 5.0/1
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту